Warmtepomp kopen Alkmaar

Warmtepompen in Alkmaar: duurzaam en comfortabel verwarmen of koelen.

Woon je in Alkmaar of omgeving en wil je je huis duurzaam en comfortabel verwarmen of koelen? Dan is een warmtepomp iets voor jou. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en gebruikt deze om je huis te verwarmen of te koelen. Een warmtepomp verbruikt minder gas of stookolie dan een cv-ketel, waardoor je bespaart op je energierekening en je CO2-uitstoot vermindert. Bovendien kun je profiteren van subsidies en premies voor de aanschaf van een warmtepomp. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het leveren en installeren van warmtepompen in Alkmaar en omstreken. Wij adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw situatie en zorgen voor een vakkundige en veilige installatie. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, de werking en de soorten warmtepompen die wij aanbieden.

werking-warmtepomp-alkmaar

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitendeel en een binnendeel. Het buitendeel neemt warmte op uit de lucht, de bodem of het grondwater. Deze warmte wordt door een vloeistof (het koudemiddel) getransporteerd naar het binnendeel. Het binnendeel verhoogt de druk en de temperatuur van het koudemiddel, waardoor het verdampt.

De damp geeft zijn warmte af aan een watercircuit, dat de warmte verspreidt via radiatoren, vloerverwarming of een ventilatiesysteem. Het koudemiddel wordt vervolgens afgekoeld en weer vloeibaar gemaakt, waarna het proces opnieuw begint. Een warmtepomp kan ook omgekeerd werken, door warmte uit het huis te halen en naar buiten te brengen. Zo kun je je huis koelen op warme dagen.

All-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp is een volledig elektrisch verwarmingssysteem, dat geen gas of stookolie nodig heeft. Een all-electric warmtepomp kan je huis en je tapwater verwarmen met alleen duurzame energie uit de lucht, de bodem of het grondwater. Een all-electric warmtepomp heeft een voorraadvat voor warm water en is daarom ongeveer zo groot als een hoge koelkast. Bij sommige modellen kun je het voorraadvat ook los plaatsen. Een all-electric warmtepomp is geschikt voor goed geïsoleerde woningen, die met een lage verwarmingstemperatuur comfortabel warm blijven.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een cv-ketel op gas. Een hybride warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron en zorgt voor het grootste deel van de verwarming in je huis. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is, of als je veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp is geschikt voor matig tot redelijk geïsoleerde woningen, die nog niet klaar zijn voor een volledige overstap naar een all-electric warmtepomp. Met een hybride warmtepomp kun je tot 60% besparen op je gasverbruik en je CO2-uitstoot verlagen. Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen die niet op een warmtenet worden aangesloten.

Waarom moet je een warmtepomp kopen?

Een warmtepomp is een slimme investering voor je huis en voor het milieu. De voordelen van een warmtepomp zijn als volgt:

  • Besparen op je energierekening. Een warmtepomp verbruikt minder gas of stookolie dan een cv-ketel, waardoor je minder afhankelijk bent van de schommelende energieprijzen.

  • Je huis comfortabeler maken. Een warmtepomp zorgt voor een gelijkmatige en aangename temperatuur in je huis, zonder koude plekken of tocht. Je kunt ook je huis koelen met een warmtepomp, wat prettig is in de zomer.

  • Je CO2-uitstoot verminderen. Een warmtepomp stoot minder broeikasgassen uit dan een cv-ketel, zeker als je hem combineert met groene stroom. Zo draag je bij aan de strijd tegen de klimaatverandering.

  • Profiteren van subsidies en premies. De overheid stimuleert de overstap naar warmtepompen met verschillende financiële voordelen, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de Energiebespaarlening. Ook kun je in aanmerking komen voor een lagere btw-tarief of een verlaagd energielabel.

Neem Contact Op
warmtepomp-kopen-alkmaar

ONZE DIENSTEN

Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het leveren en installeren van warmtepompen in Alkmaar en omstreken. Wij hebben ruime ervaring en kennis van de verschillende soorten en merken warmtepompen, en kunnen je adviseren over de beste oplossing voor jouw situatie. Wij zorgen voor een vakkundige en veilige installatie, en bieden je een uitstekende service en garantie. Waarom nog wachten met een warmtepomp kopen?

warmtepomp-helsloot
WARMTEPOMPEN

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en gebruikt deze om uw huis te verwarmen of te koelen. Een warmtepomp verbruikt minder gas of stookolie dan een cv-ketel, waardoor u bespaart op uw energierekening en uw CO2-uitstoot vermindert. Bovendien kunt u profiteren van subsidies en premies voor de aanschaf van een warmtepomp.

gevelbekleding-helsloot
ZINK, KOPER & LOOD

Wij verzorgen alle soorten zink-, koper- en loodwerkzaamheden, zoals dakgoten, hemelwaterafvoeren, dakkapellen, gevelbekleding en ornamenten. Wij werken met hoogwaardige materialen en leveren maatwerk volgens de wensen van de klant.

cvketels-helsloot
OVERIGE DIENSTEN

Wij zijn ook gespecialiseerd in andere installaties, zoals cv-ketels, sanitair, riolering, water, gas, airco’s en vloerverwarming. Wij leveren en monteren complete installaties, of het nu om een woonhuis, kantoor of utiliteitsbouw gaat. Ook kun je bij ons terecht voor het vervangen of repareren van je bestaande installatie. Wij werken met de beste merken en materialen, en garanderen een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.